torsdag 17 juni 2010

Ta vara på solen



Nu är sommaren på oss - och det finns så himla mycket att göra i solen. Ta en tur i lummiga stadsskogen, åk ner till Sunnersta och bada, ta en promenad till Bror Hjorts eller picknicka i Botan - som av någon anledning nästan alltid är folktomt. Ta vara på kalaset!

Ta vara på varje sekund så fort molnen skingrar sig. Boka hetsiga utomlandsresor, kränga in hela släkten i en svettig minibuss och åka till Öland och campa, få för oss att få lite "rekreation" i en myggfylld timmerstuga i Norrland. Kanske gå en målarkurs med någon misslyckad akvarellexpert eller lära sig bugg... Jag menar, hur ofta buggar man? I mina umgängeskretsar är det inte den mest förekommande dansen.

Ta ut fyra veckor, sätt dig på balkongen med en kopp kaffe och läs en bok. Det är inte svårare än så att koppla av. Jag kan tipsa om Tärningsspelaren av Luke Rhinehart om du undrar - den har dessutom ett snyggt omslag. Unna dig att inte ta tåget fyllt av folkölsfulla tonåringar och skrikande bebisar ner till Malmö. Det är skönt här. Unna dig att inte skrika åt Ryanairpersonalen när ditt flyg är försenat fem timmar. Passa på och njut här. Det är ju svensk sommar. Och med lite tur blir det en riktigt bra sådan.