fredag 1 oktober 2010

Kreativitet - vad, hur?

Idag pratas det mycket om kreativitet. Kreativa arbetsplatser, kreativa medarbetare, kreativa idéer... Men vad är egentligen kreativitet och hur skapas det?

Imorse var vi på Marknadsföreningens frukostseminarium som idag handlade om just den kreativa arbetsplatsen. Enligt Torbjörn Eriksson, VD och kreativitetscoach på Hjärnverket, är kreativitet nya sätt att se på saker, nya idéer. Torbjörn trodde även att kreativiteten måste uppskattas, tas tillvara och sjösättas på arbetsplatsen med hjälp av nya mönster och lösningar i organisationen för att främja detta.



Läste även att dagens kapitel i idéboken handlade om kreativa miljöer. Texten poängterar att kreativa arbetsplatser och medarbetare inte först och främst beror på moderna lokaler eller lego att leka med på jobbet. Utan att man hittar på inspirerande saker som att till exempel åka på inspirationsresor. För att se, tänka, träffa människor och få nya intryck.

På Medori gör vi då och då roliga saker som att åka utomlands. Sist var i våras då vi var i London. Och vi alla kan nog hålla med om att vi kom tillbaka med ny kraft och en massa nya lösningar och idéer.






En härlig bild från London.

Se vårt fotoalbum från resan i ett tidigare blogginlägg: http://medori-bloggen.blogspot.com/2010/05/london.html