fredag 3 december 2010

Möller bil dagar

Minns en morgon förra vintern. -20C, chinos, bomullströja och ofodrad trenchcoat. Fint ackompanjerat av tunna blå fingervantar och en för liten mössa. Varma mössor matchar inte klassiska blottarrockar. Och tunna rockar matchar inte minus tjugo grader. Och vart fan hade jag gjort av understället? Det var en lång promenad, från centrum till Flogsta, runt halv sex på morgonen. (Hockeymatch, och ingen TV hemma. Jag är inte ens hockeyintresserad, så fråga mig inte varför.) Buss tänker ni, pah! Lite kyla stoppar inte mig. Och trettio av mina välförtjänta(?) riksdaler tänker jag minsann inte lägga på en tiominuters bussresa.

Jag ville lägga mig ner och dö. Hela. Vägen. Dit.

I år har jag införskaffat min första riktiga vinterjacka i mitt vuxna liv. Hela världen är en varm bubbla, även i -20C. Jag har äntligen insett att jag faktiskt inte måste frysa ett kvartal om året. En världsomvälvande insikt.

Dagens ögongodis är vårt senaste bidrag till Möller bil, omslaget till deras tidningsbilaga "Möller bil dagar". Vintrigt och smakande!

Control Freak

Idag blev jag klar med den senaste uppgiften som Petra gav mig i onsdags. Jag skulle göra om en tidigare förpacknings design av en spray flaska. Jag valde att designa om en hårspray produkt från hårserien BED HEAD. Den tidigare designen är enkel och snygg med en stark färg. Men det jag ville försöka att göra var att koppla ihop designen och produkt namnet, Control Freak. Hur jag har tänk är att Freak ska synas i det svarta. Att man inte har någon större kontroll över hur ens hår ser ut från början och att man blir lite små galen av det. Det är därför det svarta är så utspritt och inte har några perfekta linjer. Den rosa delen som kommer fram från det svarta ska se ut som mer kontrollerad, och det är där Control från produkt namnet kommer in. För det är där linjerna blir mer sammansatta och skapar en form. Jag ville att man skulle få en bild över att just den här hårsprayen från BED HEAD får ens hår att se ut exakt som man vill. Att man kan kontrollera sitt hår med Control Freak.