måndag 3 januari 2011

Årets första illustration!



Att måla kvinnor har aldrig varit min starka sida, kanske då jag tidigare ofta målat av min egna drag efter en spegel för att få rätt ljus, djup och proportioner. Man kan säga att jag lärt mig måla män, men aldrig kvinnor på samma sätt. Tänkte ge det ett försök i alla fall! Vad tycks? (Håret och röken är gjord av kaffefläckar)

Tillbaka på kontoret



Nu har jag tagit en veckas behövlig semester i min gamla hemstad Trollhättan. Veckan har bestått av minsta möjliga ansträngning, oanständiga mängder fikor och sköna långpromenader. Trollhättan är täckt av snö, inte alls på det sättet vi har här, utan metertjockt, oskottat och hämningslöst. Det är närmast drömska mängder snö, så som man knappt tror att det kan vara i verkligheten. Omständligt för transportering men vackert att se på. Lite så som kvinnor väljer skor. (Generaliseringar är en fantastisk grund för liknelser!)

Jag avslutade ledigheten med målande i lägenheten i Uppsala. Ett meterstort papper där mitt enda redskap är en 0,1mm bläckpenna. Jag har insett att ju tråkigare det är att måla, desto bättre blir resultatet. Detta är verkligen oerhört tråkigt att måla, och lika tidskrävande, men resultatet kommer bli fantastiskt. Ju mer jag inser den korrelationen, desto mer tid lägger jag på min konst. Som en anekdot lyssnar jag nästan uteslutande på Sigur Ros när jag skapar. Deras drömska musik passar nästan perfekt till den känslan jag själv försöker komma åt i min konst.