fredag 29 oktober 2010

Kattapor och lite för höga byxor!

Visste du att när du träffar en person så är det viktigare hur du står, rör och beter dig än vilka ord du väljer, eftersom 55 % av helhetsintrycket personen får av dig är kroppshållningen. 38 % är hur du säger det du säger och endast 7 % är innehållet av det du säger. Tänk dig en man som står framför dig med händerna i fickan, hängande axlar och ledset ansiktsuttryck. Han börjar prata och säger med trött röst "Jag är glad, pigg och har hur kul som helst". Skulle du tro på personen?

Imorse var vi på frukostseminarie på Uppsala Konsert och Kongress som Marknadsföringen anordnat och där togs just det här upp! Det är alltså inte bara viktigt att du väljer rätt ord utan du måste också kunna förmedla den känslan du vill att orden ska ge. För att göra det måste du uttrycka dig på rätt sätt.

Varje seminarie är det en person som föreläser och idag var föreläsaren Magnus Hedberg. Han pratade om allt kattapor till olika sätt att uttrycka sig på. Det var en superintressant föreläsning och Magnus fick oss att skratta en hel del!

En annan intressant sak han tog upp var att 98 % av allt vi gör i vår vardag är vanor. Det är alltså bara 2 % av allt vi gör som är impulsivt! Det hade jag aldrig trott, jag hade ändå hoppats på att det var lite mer än så av allt jag gör som inte är en vana. Men tji fick jag!