fredag 22 oktober 2010

Medori - Certifierad designbyrå

För att bli en av Resumés klart lysande stjärnor krävs minst 3 bokslutsperioder med en genomsnittlig omsättning över 1 Mkr samt i genomsnitt minst 1 anställd under 3-års­perioden. Godkända riskklasser är 3, 4 och 5. Kraven är utarbetade i samarbete med byrådoktorn Håkan Bodman, INHOUSE AB. Resumé vill med certiferingen underlätta för i första hand små och medelstora företag som söker konsulthjälp för sin marknadsföring. Med UC som faktaleverantör certifieras den svenska reklambranschens små och medelstora företag. Certifieringen görs på affärsmässiga grunder och syftet är stärka relationen mellan byrå och reklamköpare.

Facebook föreläsning

Marknadsföring i sociala medier kräver ingen stor budget men det kräver tid och engagemang! Twitter, Facebook, Flickr, YouTube och många fler sociala konversationer på nätet kan vara svårt att förstå och greppa. Och framförallt varför ett företag ska blogga eller befinna sig på Facebook. Hur kan man utveckla och förändra den traditionella marknadsföringen? På vilket sätt kan den sociala konversationen implementeras i ett reklambudskap till exempel? Det är ju inte helt klart vem avsändaren eller mottagaren är, där kommunikationen inte är lika lätt att styra. Flervägskommunikation är en utmaning men bara möjligheter. Föreläsningen och workshop hos CVL i veckan stimulerade till nya tankar, utvecklingsmöjligheter och enormt engagemang kring bloggande och Facebookande. Och Medori har fått en ny kompis på Facebook.





Photoshoot!

Tiden går så fort! Jag har redan varit här på Medori i tre veckor nu. Allting rullar på med marknadsplanen och förutom att jobba med den så får jag också göra en hel del andra uppgifter.

Som till exempel för någon vecka sen fick jag följa med till Swedbanks kontor på Kungsgatan där det skulle fotas för Swedbanks profilannonser. Det var spännande att se och höra hur Petra, fotografen Alex Giacomini och Swedbank tänkte när de gjorde i ordning allt för fotograferingen. Såhär såg det ut under fotograferingen!