torsdag 4 november 2010

Varumärken

För ett par veckor sen var jag på jakt efter en ny vinterjacka. I alla år har jag köpt en jacka som duger. "Den kanske inte är så varm men den är snygg i alla fall och inte alls för dyr". Det här året ville jag ha en varm jacka. När jag frågade personerna runt omkring mig om de hade något förslag på en jacka var det jackor från märken som Peak, Boomerang, Fjällräven och Svea som nämndes. Problemet med de jackorna är att de kostar runt fyra tusen kronor styck! Visst, tänker många, det går väl an, för om du ska ha en bra jacka får du betala den summa. Men jag fortsatte leta och hittade till slut en jättevarm och fin jacka från ett, för mig, okänt märke till ett rimligt pris.

Det jag vill komma fram till är att oavsett om du ska köpa en ny jacka eller ett nytt diskmedel så styrs du otroligt mycket av vilket märke jackan och diskmedlet är från. Du vet vad du får för pengarna om du köper en vara från ett känt märke och lägger då gärna några extra kronor på varan. Till exempel om du köper diskmedel från märket Yes, då vet du att det kommer göra disken ren och väljer hellre det framför något annat märke.

Men våga prova något nytt varumärke! Köp det nya billiga diskmedlet från det konstiga märket, det kan mycket väl vara det bästa diskmedlet du någonsin provat!